Mézes lecsó, ahogy a Lecsófesztiválon készült

Aki megfőzte és, aki kiötlötte
Aki megfőzte és, aki kiötlötte

1 kg csirkemell kockára vágva, jól megmosva, pácolva (3 kanál méz, 3 kanál mustár, 1,5 dl olíva olaj, 1 zacskó csirkepác, 2 teáskanál római kömény, 2 teáskanál gramm maszala fűszerkeverék, 2 tk. bors, 5 gerezd fokhagyma , 2 tk. steak fűszerkeverék; mindezt előző nap pácolni, kevés olajjal lefedni.

20 dkg füstölt szalonnát kockára vágva pirítjuk, majd a pácolt húst ráöntjük, és fehéredésig pirítjuk. Hozzátesszük a 1,5 kg szeletelt hagymát, és pároljuk fedő alatt kb. 10 percig. A 2 kg szeletelt paprikával tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt paprikázzuk ízlés szerint, és hozzákeverünk 1,5 kg érett paradicsomot és egy kis üveg sűrített paradicsomot. Készre  főzzük, vigyázva, hogy ne főzzük szét. Mi tettünk bele a végén parasztkolbászt.

Ez így nem csípős.

Jó étvágyat!!!

Lengyel Jánosné, Klári

Kapcsolódó:

Élménybeszámoló a Lecsófesztiválról
További képek
Advertisements

Mézes lecsó, ahogy a Lecsófesztiválon készült” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s