“Természetesen Ház” – kísérleti és bemutató építkezés

A különleges építési eljárással megépítendő kísérleti házam az építész kamara, a helyi főépítész és az építési hatóság egyöntetű támogatásával megkapta az építési engedélyt.

A minisztériumi bejegyzést, hozzájárulást is megkaptam, a kalákás építkezésnek sincs semmi akadálya, így hamarosan megindíthatjuk az elektromos építési naplót, azaz élesben indul az építkezés.

Addig is annyit el tudok mondani, hogy sikerült helyben bontott követ és kerámia cserepet szerezni, ami az ÖKO lábnyom miatt lényeges, hogy minél közelebbről legyen megszerezve.

Az építkezésnek még nem nevezhető előmunkálatok is folyamatosan zajlanak, a fák átültetése, a bontott anyagok leszállítása, eltárolása, a területről a humusz leszedése, s a vályogtégla anyagának kitermelése, a vályogtégla vetése.

Az eddigiekről a képgaléria is beszámol.

Eddig, 2014. július 20-ig kilenc személy volt segíteni, s meghallgatni a ház rövid ismertetőjét, s ígéretük szerint még visszajönnek tanulni a vályogvetés, a szalmabála hőszigetelés, a patics-falkészítés, a szárazon rakott kőalap készítés titkait!

Ezen felül a nyugdíjas klub kérésére nekik is tartottam egy előadást erről a témáról.

Kovács István
öko-építész, Balatonakarattya

(A következő lapszámban bemutatom Istvánt és feleségét. Akkor beszélgetek a „Természetesen Ház” ötletéről, céljáról, miértjeiről. Biztosan sok érdekességet mesélnek, mutatnak nekem, nekünk. Az újság hátlapján felesége festményei láthatóak.)

“Természetesen Ház” – kísérleti és bemutató építkezés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s