Udvardy Panna, aki világbajnok szeretne lenni

Udvardy Pannával beszélgetek, aki egy csinos, mosolygós, szerény tini lány. Ám e mögött ott van a céltudatos sportoló, akiről biztosan sokat hallunk még.

 

UdvardyPannaMikor, és milyen indíttatásból kezdtél el teniszezni?

Akkor még Balatonbogláron laktunk, öt éves voltam. A szüleim mindenféleképp szerették volna, hogy sportoljak valamit, ekkor nyílt meg ez a teniszklub, így adott volt, hogy a bátyáimmal elkezdtünk ide járni. Már az elején éreztem, hogy nálam ez nem csak hobbi. Tudtam: versenyző szeretnék lenni!

Melyek a legnagyobb sikereid?

Többszörös magyar bajnokként arra vagyok a legbüszkébb, hogy csapatban Európa bajnokok lettünk.

Milyen jövőkép lebeg előtted?

Szeretnék eljutni valamelyik grandslamre; a végső cél pedig a világelsőség.

Vannak példaképeid?

Ana Ivanović és Roger Federer.

Hogyan tudod a tanulást, a kikapcsolódást a sporttal összeegyeztetni?

Magántanuló vagyok, félévente járok vizsgázni. A tenisz mellett mindenféleképp fontosnak tartom a tanulást is, ezért jó időbeosztással eddig sikerült tartanom a szintet. Mindig gondolni kell a sport után, illetve a sport mellett egy másik lehetőségre is. Ennek elengedhetetlen feltétele az eredményes tanulás. A kikapcsolódás az, ha a családommal lehetek. Olvasására, filmnézésre kevesebb időm jut.

Van esetleg valami kedvenc…?

Igen. A Szürke ötven árnyalata érdekes volt.

Kikre számíthatsz leginkább?

Természetesen a szüleimre, a testvéreimre. Zsombor, az idősebb bátyám, Csanád, a fiatalabb. Mindketten karatéznak, és nagyon jól tanulnak. Zsombor orvos szeretne lenni. Vele több időt töltök, gyakran ő visz versenyekre is. Húgom Luca teniszezik, és nagyon ügyes, már most nyeri a mini tenisz versenyeket. Nagy feladat hárul a szüleimre, hogy ennyi felé megyünk, és ezt ők koordinálják. Az együtt töltött időben megpróbálunk egymásra figyelve minél többet beszélgetni, programokat szervezni.

Mit jelent Neked Balatonakarattya? Mennyit érzékeltél abból, hogy a leválás folyamatában édesapád tevékenyen részt vett?

Nagyon szeretek, szeretünk itt lakni, mert gyönyörű fekvésű, nyugodt település. A leválással kapcsolatban annyit érzékeltünk, hogy apa még többet dolgozott, és hogy szívügyének érezte, hogy függetlenné váljunk. Azt hiszem, az mindig, mindenben jó, ha a helyiek maguk dönthetnek a sorsukról.

Szerelem? 🙂

Van egy barátom fél éve. Sajnos az edzések miatt kevés időt tudunk együtt lenni.

Panna! Zárszóként annyit mondanék, hogy nagyon örülök, hogy megismertelek, és örök szurkolód leszek. Valószínűleg sok akarattyai lakossal együtt…

Donászy Judit

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s