A Bezerédi Strand előtti büfésoron jártam

Csodálatos helyen van a Bezerédi strand; mégis furcsa a kihaltsága. Sehol egy tábla, sehol egy reklám. A büfések kedvesen fogadtak, de elkeseredésüknek is hangot adtak. Arról meséltek, hogy ha esik az eső, fúj a szél, akkor is szedik a belépőjegyeket; holott többen csak megnéznék a partot, sétálnának egyet. Tudják, hogy mindez nem a jegyszedők és a strand alkalmazottainak hibája, hanem a döntéshozók felelőssége. Szerintük lehetnének rugalmasabbak, humánusabbak. Ők becsülettel befizetik az épületre a 12 hónapot, a kipakolásra a 3 hónapot, saját pénzen rendbe teszik az épületet és a környékét; és mégis kicsit „mostohagyereknek” érzik magukat. Mintha nem kapnának semmit ezért.

Néhányukkal sikerült beszélgetnem. Vegyük sorban….

A KÉT BARÁT, amit az egykori válogatott focista, Szokolai László üzemeltet. Fedett teraszon, kényelmes körülmények között fogyaszthatjuk el a meleg ételeket, a hideg italokat. Van itt sokféle hal; a közismert hekken kívül igazi balatoni keszeg, ponty, harcsa… Hűtött italok, csavaros fagyi. Az újságban megjelent kupon bemutatójának ajándékba adnak egy csülkös lángost. Tapasztalatból mondhatom, rá fognak szokni. Kihagyhatatlan!

HAMI Büfé: A Vá-ba bt üzemelteti; itt is van bőséges választék: finom gyros, óriás hamburger, sült kolbász, ötféle csapolt sör, jégrém, jégkása. Az újságban megjelent kupon bemutatója igazi, hamisítatlan amerikai hamburgert kap ajándékba (sok-sok pirított hagymával!).

A Kagyló Büfé a következő a sorban. Kellemes, hívogató hely. A tulajdonosnő elkérte a telefonszámomat és az e-mail címemet, mert maga szeretett volna írni. Lapzártáig nem érkezett meg, biztosan majd legközelebb.

A Bezerédi Pizzériában és a Sirály Büfében mindent megtalálnak. Van Hot Dog, pizzaválaszték, bőséges étlap (pl.bolognai, milánói spagetti- és szelet, de ”szeletek kapcsán”: Sirály-, Bezerédi-… és egyebek.)

Az utóbbi két büfét egy kedves balatonfőkajári házaspár üzemelteti.
Ők azt ajánlották, hogy ha bemutatják az igazolást, mi szerint támogatják a Balatonakarattya Fejlődéséért Alapítványt, akkor a végösszegből 5 %-ot elengednek.
Akár élnek vele, akár nem: én megköszönöm, mert ez rólunk szól, és értünk van.

A KATICA Varázsa tulajdonképpen „egy sétáló büfé”. A tulajdonos kürtős kalácsokat gyárt, és még melegen végigjárja a környező strandokat. Van kókuszos, diós, fahéjas, vaníliás, színes cukros, kakaós, epres.

Az újságban megjelent kupon bemutatója kap tőle – egy nem akármilyen – vattacukrot. Díszes, fonott, egyedi.

Reklámok

A Bezerédi Strand előtti büfésoron jártam” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s