Építési és műszaki ügyek

Szeretnénk a lapunkban rendszeres jelleggel tájékoztatni Önöket, az építésigazgatás rendszeréről, értelmezéséről, esetleges útvesztőiről átfogó jelleggel annak érdekében, hogy a mindennapi teendőik során felkészülten tudjanak eljárni az Önöket érintő ügyekben.
Első, és talán a legfontosabb kérdés az ügyintézés helye, jogi nyelven a hatáskör és illetékesség kérdése.
Ebben a tekintetben Balatonkenese Város építési ügyeit a 343/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 1. §. (1) bekezdése a) pontja értelmében Balatonalmádi Közös Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Építési Osztályán tudják intézni Tóthné Palotai Ágota területileg illetékes kolléganőnél, ill. a kiadmányozási jogokat gyakorló Nemesi Lajos Építési Osztályvezetőnél, a közigazgatásban egységes hétfő-szerda-pénteki napokon (címe: 8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány. 1, földszint), illetve hétfőn 10.00-11.30 között
Balatonkenese Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalánál kihelyezett ügyfélfogadás keretében.

A másik, sokakat érintő hivatal a Földhivatal.
Ebben a tekintetben a Járási Földhivatalok illetékességi területeinek kijelöléséről szóló 149/2012. (XII. 28.) VM. rendelet alapján az ingatlan-nyilvántartással, földhasználattal, tulajdonviszonyokkal kapcsolatos ügyeket a Veszprémi Járási Hivatal Járási Földhivatalánál intézhetik minden nap. Címe: 8200 Veszprém, Vörösmarty tér 9.

Közműnyilatkozatokat az alábbi helyeken tudnak beszerezni:
Víz-, szennyvíz: DRV ZRt. 8600 Siófok, tanácsház u. 7.
Elektromos áram: E.ON ZRt. 8200 Veszprém, Kossuth u. 6.
Kéményseprés: VKSZ ZRt. 8200 Veszprém, Házgyári u. 1.
Az ügyfélfogadás rendjéről és az elérhetőségeikről célszerű az érintett vállalkozások honlapjáról naprakész információkat beszerezni.

Közvilágítási ügyekben a Fényforrás Kft-vel állunk szerződéses jogviszonyban, az éjjel nappal hívható telefonszámukról, és a mindenki által az interneten elérhető online hibabejelentő portálról (kovika) a www.balatonkenese.hu weboldalunkon, a közérdekű információk menüpontban tájékozódhatnak.

Tisztelt Olvasók!

Ahhoz, hogy az Önöket érintő, konkrét ügyek kapcsán tudjunk hivatalos tájékoztatást adni az újság hasábjain, az szükséges, hogy a szerkesztőségünkbe eljuttassák kérdéseiket, és a legtöbb érdeklődésre számot tartó ügyekkel kapcsolatos általános – személyiségi jogokat nem sértő – tájékoztatást a soron következő lapunkban megtalálják.
Bízva abban, hogy széleskörű érdeklődésre számot tartó sorozat elindítását alapozzuk meg, tisztelettel várjuk megkereséseiket.

Pintér Róbert
műszaki főmunkatárs
Balatonkenese Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s