Zeneovi – esélyegyenlőségi program gyerekeknek

Egyedülálló rendezvénysorozat veszi kezdetét 2014. május 8-án, Balatonfűzfőn Zeneovi címmel, aminek részeként májusban és júniusban a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS térségének számos óvodájában a nagycsoportosok óvodapedagógusok segítségével és a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar művészeinek közreműködésével zenei foglalkozáson vehetnek részt.

A szórakoztatva tanító Zeneovi a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (BBKKE) esélyegyenlőségi programjának része, a felkért művészek a térség húsz óvodáját látogatják, aminek során a gyermekek a cigányzenei kultúrával ismerkedhetnek meg közelebbről.

A program mottóját Kodály Zoltán szavai fogalmazzák meg legpontosabban: „A kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának”.

Csányi Vilmos akadémikus szerint „a kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. (…) A kultúra éppen úgy egyedi, mint az emberi személyiség.

A projekt keretében egy három részből álló programsorozatot valósítanak meg a szervezők, ennek első állomása a május 8-án kezdődő Zeneovi, a második több száz gyermek részvételével május 25-én, Balatonfűzfőn megrendezendő sportnap, befejező eseménye pedig egy nagyszabású zenei fesztivál szeptember 14-én, Berhidán.

A Zeneovi rendezvénysorozat részeként óvodapedagógusok felkészítik a gyermekeket a megadott tematika alapján (1-2 dal megismerése, gyakorlása), majd a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar zenészeinek közreműködésével tartják meg a foglalkozásokat. A foglalkozásokon alkalmanként két-három zenész vesz részt, a gyermekekkel dalokat tanulnak, illetve a muzsikusok bemutatják hangszerekeit. Olyan műsort állítanak össze az óvodások segítségével, ami szerepet kap a júniusi programzáró rendezvényen.

Balatonakarattyát érintő időpont: Kippkopp Óvoda és Bölcsőde
8174 Balatonkenese, Balaton u. 63.
2014. év 06. hó 19. napján 9 óra

További információ:
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Leader Helyi Akciócsoport
8181 Berhida, Veszprémi u. 1-3. Levelezési cím: 8181 Berhida, Pf. 12.
Fax: 06-88/786-892; Tel: +36 30 3833120 E-mail: bbkkekozpont@upcmail.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s