Tisztelt akarattyai lakosok

Elérkezett 2014 nyara. Ez az év mérföldkő, hisz településünk valóban elindul az önállósodás útján. Örömmel írom le a Szilfalevél első számában ezt a pár gondolatot, mert az újság létrehozásában magam is szerepet vállaltam. Tettem mindezt azért, mert úgy vélem, soha nem volt megfelelő a lakosság tájékoztatása, a kommunikáció zavarossága pedig gyakran terel tévútra.

Az újság megoldhatja ezt a hiányosságot. Ezen keresztül jobban megismerjük az emberek problémáit, javaslatait, megismerjük a vállalkozókat, a civil szervezeteket; írjanak örömeikről, sikereikről, hirdessenek! Az újság segíti majd az újonnan felálló Önkormányzat és a lakosság közötti információcserét, és elejét veszi a ”találgatásoknak”.

Én azt szeretném, hogy Akarattya „tisztuljon, csinosodjon, virágosodjon”, és induljon el a valódi fejlődés útján. A munkához, a véleményalkotáshoz elengedhetetlen a megfelelő tájékoztatás, tájékozódás.

A szétválást mindenki másként éli meg; én azt szeretném, ha Kenese és Akarattya továbbra is barátsággal és nem haraggal élne egymás mellett. Rokonságot, barátságot nem lehet, és nem is szabad felszámolni. Bízom a többség józan gondolkodásában, és abban, hogy energiáinkat településeink fejlesztésére hasznosítjuk. Mondom ezt azért is, mert mindkét településhez kötődöm. Balatonkenesén nőttem fel, Balatonakarattyán lakom és dolgozom húsz éve.

Deák Ferenc sorai vezessenek minket utunkon:

Ha […] rosszat hallasz valakiről, óvakodva hidd el. A hírnek, s pletykának gyakran semmi alapja nincs, s a legtöbb esetben nagyítva, s eltorzítva terjed tovább. Az emberiség általában és az egyes emberek is nem ritkán olyan jók, minők lehetnének, s lenniük kellene, de ritkán oly rosszak, minőknek őket a gonosz akaratú rágalom festi. És ha kénytelen vagy is elhinni a hallott tényt, mert valóságán lehetetlen kételkedned, ne ítélj azonnal, ne kárhoztass kíméletlenül. A hír, még ha való is, csak magát a tényt mondja el, s hallgat azon előzményekről, melyeknek talán kényszerítő hatalma a tényt előidézte, s melyek a tettet magát gyakran más alakban tüntetik elő.”

Vatics Erzsébet

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s