Tabula rasa

E lapot annak szellemében hoztuk létre, amiben hiszünk: a „tiszta lappal indulás” jegyében. Sokan megkérdőjelezik, sőt egyenesen a valami mögé bújásként aposztrofálják a függetlenség fogalmát. Az ember szubjektív lény: véleménnyel, érzésekkel és valahová tartozással. Nem igaz, hogy valaki valamiről semmit sem gondol. De annak súlya van, hogy fontos-e mindez abban, amivel foglalkozik, érzik-e azok, akiket érint. Mert nem érezhetik. A függetlenségnek ez a jelentése.

Hitem szerint egy település döntéseiben nincs helye a politikának. Ha az ember bármilyen szinten elkötelezi magát egy párt mellett, az sok jót hozhat anyagilag és szavazatban; de olyan döntésre kényszeríthet (épp a párthovatartozás miatt), amivel néha nehéz szembenézni. Ez a kényszer az, amit én soha nem vállalnék, és amire azt mondom: hagyjuk meg ezt az országos nagypolitikának. Egy település életében, mindennapjaiban nem lehet döntő az egyes emberek politikai, vallásbeli hovatartozása. A kampányidőszakban fontosak lehetnek a különbségek. De utána a közös cél a lényeges, egyfelé kell menni pártállástól, pártszimpátiától függetlenül. Számunkra ez a cél: településünk fejlődése.

Amennyiben úgy érzik, vitatkozzanak velem! Én eddig is névvel vállaltam a véleményemet, ezek után is fogom. A „valami mögé bújás” fogalmát én a névtelenséggel, a tartózkodással, a sunnyogással azonosítanám.

Balatonakarattya él, és fejlődni akar. Balatonakarattya nem akar elszakadni Balatonkenesétől, csak, mint a felnőtt gyermek, önálló életre vágyik.

Sok múlik az összefogáson, a civil kezdeményezéseken. A különböző véleményeket pedig meg lehet beszélni egy-egy borozgató estén.

De családi, baráti és egyéb kapcsolatok nem múlhatnak rajta… Ha igen, az nagy baj.

Donászy Judit

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s