Köszöntő

Büszkeséggel tölthet el minket, hogy mi, a ma itt élők is beírtuk magunkat községünk történelmébe, azzal az új korszakot nyitó polgári összefogással, mely Balatonakarattya önállósága felé vezet.

Megteremtettük a lehetőséget és jogi keretet, hogy kezünkbe vehessük jelenünk és jövőnk sorsának irányítását, ami egyszerűen azt jelenti, hogy közelebb kerül a döntéshozatal azokhoz, akikről tulajdonképpen szól.

A köztársasági elnök döntése az önállóságra való lakossági szándékot és törekvést indokoltnak, jogosnak és megvalósíthatónak minősítette 2013. január 1-jei határozatával. Akarattya ősztől, a helyhatósági választásokat követően rendelkezik majd az önállóságát biztosító választott testülettel, polgármesterrel és hivatallal.

A polgári összefogás ereje abban rejlett és rejlik, hogy a lakossági összefogásnak az egyetlen pillére és mozgatórugója kizárólag az akarattyai lokálpatriotizmus, azaz a településhez való erős kötődés az összekötő szál, továbbá az a közös óhaj, törekvés és tenni akarás, mely a közvetlen környezetünket jobbá, szebbé és élhetőbbé kívánja tenni.

Akarattya érdeke az, hogy egy jól átgondolt, a település potenciálját a lehető legjobban feltérképező és kiaknázó községfejlesztési koncepció, terv, program és megvalósítási elképzelés mögé sorakoztassa fel a lakosságot, s hogy mindezt a szomszédival való harmonikus együttműködésbe ágyazva törekedjen elérni.

Ezért kérek mindenkit, akinek fontos Akarattya önállósága – a jelen helyzetben – az önállóság megvalósíthatóságának előkészítése, az tegyen meg mindent azért, hogy az együvé tartozás, a közös cél elérése, programunk valóra váltása, a közös gondolkodás, a választott testületek támogatása legyen a közös nevező az összmunka és össztörekvés támogatásában.

E nemes szándék és törekvés legyen képes jelentősen tompítani, halványítani vagy épp kiiktatni mindazt, ami megoszt vagy gyengít bennünket.

Meggyőződésem, hogy az az Akarattya, amely felismerve érdekeit példás együttműködéssel, céltudatos magatartással, polgári összefogással érte el az önállósodás intézményes kereteinek megteremtését, ugyanazzal a tudatos hozzáállással, magatartással, összetartással és összefogással fogja támogatni az előttünk álló időszak munkáját és annak eredményességét. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy ehhez a munkához a lakosság széleskörű támogatását élvezhetjük.

Nagy utat kell most bejárnunk, de ehhez rendelkezésünkre áll a nemes ügy szolgálata, a nagy elszántság, a tettvágy és egyéni teljesítmények.

Udvardy Gábor,

a Balatonakarattyai Részönkormányzat elnöke

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s